Pozdrav dragi čitatelji ove web stranice. Samo da se javim kako je sve u redu, živ sam, zdrav sam te imam puno posla. Nisam uspio ništa promatrati već dva mjeseca, ali nadam se kako će se prilika pružiti uskoro, za sljedeće sezone mladog Mjeseca.

Zvjezdoznanci dobro napreduju, to je sada već rutinski posao i tako. Ne mogu se požaliti, možete nas preslušati na Youtube kanalu. Kasnim sa sinopsisima emisija, ali kad tad ću ih sve staviti, nemojte zamjeriti.

Bit će nekih manjih promjena na webu, najviše zbog toga što ću skice i fotografije s Flickera mora prebaciti na web. Nažalost, Flicker od siječnja stavlja ograničenje od 1.000 fotografija za besplatne profile, a ako želiš biti pro profil, iskeširaj 60 dolara (ili tako neku cifru). Za taj novac mogu povećati prostor na disku kod hosting providera na neograničeno i imati fotografije pod kontrolom. Posla će biti oko linkanja svih fotografija koje sam dosad povlačio s Flickera s nove lokacije.

Drugi poslić kojim se bavim zadnja dva mjeseca, kako ulovim vremena, je obrada podataka koje sam prikupio tokom opozicije Marsa. Skice sam sve poskenirao, premjerio i trenutno slažem kartu od njih. Ispod možete vidjeti trenutnu radnu verziju, za koju vjerujem kako je veoma blizu konačnoj. Više o izradi karte do kraja godine, gdje ću opisati to opširnije. Trenutno komentar na kartu je: „J***, uspio sam!“ O ovakvoj karti maštam od 2005. (ili možda čak 2003.) pa možete zamisliti kako možete biti sretni kada si ispunite tako dugu želju.

Čitamo se.

PS: Bicikl se također vozi redovito, blizu sam 9800 km. Nisu neke spektakularne vožnje pa ne stavljam ništa na web.

(Visited 29 times, 1 visits today)