Proveo sam desetak dana na Rabu pa sam ponovno iskoristio priliku za popeti se na Velebit do PD Alan (1340m) biciklom.

Kako sam vozio 1.8., u sred toplinskog vala, krenuo sam ful rano ujutro, u 5:20. Htio sam uloviti trajekt s Raba na kopno u 6:30, što mi je uspjelo. Nakon toga sam 10 do 7 krenuo put Velebita.

Prošle godine sam taj uspon guslao na Pinarellu, a ove godine na Canyonu. Razlika u biciklu a i u mojoj kondiciji se osjetila, tako da sam išao bez većih problema do vrha. Tek me zadnji kilometar uspona (od 20) ulovila mala kriza, ali nisam se dao. Na kraju sam došao do vrha za koju minutu manje od 2h.

Odlazak na pedaliranje u cik zore se isplatilo jer su cijelo vrijeme na usponu temperature bile ispod 25°C uz blagu buru, a kada sam dobio na visini i sparina je nestala. Gore kod doma je bilo ugodnih 20°C, toliko mi je odgovarala ta temperatura da mi se nije vraćalo dolje. Pri povratku i vožnji po Rabu su me pržile temperature od 37°C.

Ovaj vrtuljak zahtijeva JavaScript

Za razliku od prošle godine, kada sam bio solo brijač, ove godine je bilo ljudi na usponu. To mi je drago vidjeti jer je sama cesta spektakularna i isplati se svake kapi znoja. Prvo sam negdje na 6. km uspona sreo gospodina iz Novog Mesta. Gurao je bicikl ali kaže da će prvo malo vježbati uspon do pola a onda do kraja godišnjeg osvojiti vrh. Nakon ćakule, u kojoj je rekao da mu frend ima DH bike od 3kg!!! (valjda je zaboravio dodati “1” ispred broja) nastavio sam dalje.Sljedećih sat vremena sam bio sam a onda 500 m prije kraja pretiče me lik na prekrasnom srebrnom Cannondale-u. Pita koliko do kraja i daje gasa, a mene ostavlja deplasiranog u znoju. Kada sam došao do planinarskog doma, upoznali smo se i ispalo je kako se isto zovemo. Imenjak se divio usponu, kako mu je pravo otkriće. Pitam za koliko je odvozio, a on kaže “pa za malo manje od sat i 10 min”. Onaj osjećaj deplasiranosti je sada bio još izraženiji.

Na kraju je ispalo da obojica ljetujemo na Rabu pa smo se zajedno spustili, trajektom se vratili na otok i pravili si društvo dok nam se putevi nisu razišli.Sveukupno bilo 88 km i 1750m visinske.

Uspio sam složio video snimljen s GoPro kamericom. Zbog neiskustva, spust je snimljen loše tj. snimak je previše treskav. Malo je dug, možda će vas reklame zafrkavat, ali sve je bilo tako lijepo i bez prave muzike nema dobrog videa 🙂

Pregled vožnje na Stravi

(Visited 207 times, 1 visits today)