Treći dan našeg bicikliranja čekala nas je ruta Josipdol – Karlovac – Velika Gorica. Ruta nije nudila neka iznenađenja, profil joj je lagan, ali najbitniji faktor smo mi sami. Već smo treći dan u pogonu i umora nije nedostajalo.

Krenuli smo ujutro u 8:05 jer se najavljivala mogućnost slabe kiše popodne. Ako već treba padati neka nas ulovi što bliže doma. Jutro je bilo jesensko, tmurno ali bez magle. Krenuli smo finim temom jer je od Josipdola do Tounja lagani spust od gotovo 10 km. Nakon prelaska preko slavnog mosta čekalo nas je malo uspona do Generalskog Stola a onda opet valoviti spust prema Dugoj Resi.

Zajednička fotka ispred DP-a

Prvi dio rute smo pregazili poput plitkog potoka, tempo je bio iznenađujuće dobar. Gusta, Brada, Mate i ja nismo imali nikakvih problema s pedaliranje, ali Icko i Dragec su često zaostajali. Ne zamjeram dečkima, vozili su jednostavno tempom koji im je odgovarao.

Prva kava se popila u Donjem Zvečaju, u restaču DP. Tu smo se svi ponovno okupili i nastavili prema Dugoj Resi i Karlovcu. Sljedeće stajalište je bio Karlovac, gdje smo još jednu kavu stukli. Trebalo je malo kofeina za otjerati umor.

Malo poslije Karlovca

Nakon Karlovca slijedila je „psihijatrija“. Tako zovemo dosadnu, ravnu cestu do Pisarovine. Gotovo 35 km ništa se ne događa na njoj, par pustih sela i samo šuma a kasnije polja uz cestu. Guslali smo po njoj bez posustajanja a čak nas ni vjetar nije omeo. On se uvijek raspuše u nezgodnom smjeru na toj ravnici.

Kada smo konačno došli do Pisarovine stali smo na pizzu i pivo. Tu smo predahnuli dobrih sat vremena i nakon toga je uslijedilo zadnjih 35 km do kuće. Nekako ti kilometri najteže padnu. Ipak, odradili smo ta dva hupsera s kraćim stajanjem na Starjaku. Tamo smo se opet svi okupili i nastavili dalje prema Velikoj Gorici. Na ulazu u Lukavec nam se odvojio Brada, a nas petorica smo nastavili preko Lomnice do Gorice. U Gradićima se odvojio Dragec, a u Gorici sam ostao i bez Matiše, Icka i Guste. Zadnjih 6 km sam tako peglao sam ali barem je vjetar bio u leđa pa se to brzo prošlo. Na kraju sam doma došao oko 16h. Došao sam tako rano da sam prepao baku ?

Flyby!

Na kraju sam jako zadovoljan kako je sve ispalo. Ponosan sam kako sam prvi dan odjurio do mora, prosječna brzina je bila bitno veća od očekivane. Tko zna, možda se još koji put zaputim biciklom na more ove godine i budem još mrvicu brži. Na kraju, tu je i video da vidite ukratko kako nam je bilo.

Vožnja na Stravi

Kratki video s putovanja

(Visited 113 times, 1 visits today)